Toni Marqués. Advokat specialiserad på att köpa och sälja fastigheter i Mallorca

Share

Mitt namn är Toni Marqués, jag är en advokat specialiserad på att köpa och sälja fastigheter i Mallorca och innan jag fortsätter vill jag vara ärlig; Jag pratar inte svenska. Denna text är en professionell översättning. Jag pratar engelska, spanska och katalanska.

Att köpa och sälja fastigheter i Mallorca

Processen att köpa (eller att sälja) en fastighet på Mallorca är lång och komplicerad, men jag lyckas (bevisligen framgångsrikt) att göra det enkelt. Mina kunder kommer till mig för att uppfylla en dröm, att äga en del av ett paradis, mitt mål är att förhindra att processen blir en mardröm.

Det finns tre viktiga delar för att förenkla processen att köpa en fastighet på Mallorca.

Å ena sidan, fullända alla nödvändiga formella förfaranden  för att få den nya egendomen registrerad i köparens namn. Att skaffa skatteidentifikationsnummer i Spanien (NIE), utfärda ett köpekontrakt, öppna bankkonto, utfärdande av checkar, notarie, fastighetsregister, etc.

Beskattning: att från en juridisk utgångspunkt optimera inköpsbeskattningar samt skatter i efterföljande år.

Den tredje delen är den viktigaste. Verifieringen av egendomens legala status. Efter decennier av eftergivenhet har Mallorcas myndigheter beslutat att blir mer stringenta mot stadsplaneringsbrott. Det är oerhört viktigt att man försäkrar att egendomen kunden förvärvar är 100% laglig innan något kontakt eller avtal undertecknas. Av lättförstådda skäl kan man inte förvänta dig att säljaren eller dennes agent berättar hela sanningen om egendomens legala status. Snarare försäkras köparen ofta om; att om han inte omedelbart tecknar ett avtal så kommer någon annan person att förvärva egendomen innan honom.

Som köpare, låt dig inte luras. I denna process är brådska din största fiende. Acceptera inte de konsulter som rekommenderas av fastighetsmäklaren eller säljaren, skaffa en oberoende konsult och be denna att verifiera fastighetens legala tillstånd.

De olagligheter förknippade med bygglov och stadsplanering har vållat en stor konflikt mellan säljare, inspektörer och köpare. Trots att jag är advokat, agerar jag ofta i detta kaos som en detektiv för att garantera legaliteten av egendomen min kund vill köpa.

Min permanent öppna whatsappkontakt är  +34 678 21 67 06. Tveka inte att kontakta mig för alla frågor.

Du kan också skriva till mig toni@palmalawyers.com

Share